top of page

ארז רוזנברג:  "עלה לי  רעיון"

בראשו של ארז רוזנברג (35), החלו לצוץ רעיונות רבים והשאלה מה ניתן לעשות כדי להימנע מסיכון חיים, לא הרפתה ממנו - עד שעלה במוחו הרעיון המריק לאפליקציה: "פניתי ללא מעט אנשים מעולם ההי-טק והעליתי בפניהם את רעיון האפליקציה, עד שנפגשתי עם אופיר אבירם, שהתלהב מהרעיון ויחד עמלנו חודשים, עד לסיום בנייתה של האפליקציה. כמובן, שבחודשים האחרונים נעשו שינויים ושדרוגים רבים, מה שהביא אותה לתפוס מקום של כבוד במשפחת האפליקציות, מצילות חיים".

 

 

מאת: אביהו רצאבי

9/6/15

לאחרונה הושקה ברשת, אפליקציה מיוחדת  "okbye" שתופסת מקום מכובד במשפחת האפליקציות, המוגדרות כמצילות חיים. אחת הדוגמאות לכך, היא קבלת שיחת טלפון בסלולאר בשעת נהיגה. לפני שפותחה האפליקציה, נהוג היה לקחת את הנייד המצלצל, לחפש את כפתור הפתיחה ולענות. הפעולה הזאת - אם נרצה או לא, גורמת לכך שבמקרים רבים תשומת הלב מהדרך מתערפלת והחושים מתנקזים אל מכשיר הטלפון, פעולה שמסתיימת לעתים בתאונה.

 

כדי למנוע מצב כזה, או כדי להימנע משימוש אסור בנייד בשעת נהיגה, או בכל מצב אחר העלול להוות סיכון, הושקה כאמור לאחרונה, אפליקציה חכמה מאוד בשם "okbye" המאפשרת במגע קל להעביר הודעה אוטומטית למתקשר שמהעבר השני של הקו, כי הנמען בנהיגה, או עסוק, או שנמצא על סולם גבוה וכי יחזור למתקשר מאוחר יותר.  קורא מצב שמתקשרים מהנייד למישהו ונענים בהודעה: "המספר אינו זמין נא להתקשר מאוחר יותר", גם במקרה כזה, לחיצה פשוטה תעביר הודעה אוטומטית למנוי שבצד השני, "חיפשתי אותך". בנוסף קיימות עוד אפשרויות רבות, כמו: העברת כתובות מייל, העברת תמונות ועוד. כל אלה כאמור, בלחיצה אחת פשוטה, ללא נטילת סיכונים בנהיגה, או בעבודה.

 

את האפליקציה "okbye" פיתח ארז רוזנברג (34), אחד המוחות המבריקים והיזם הבלתי נלאה, של "דפוס תל אביב" שאחד מסניפיו פועלים בדרך רמתיים (סמוך לעירייה) בהוד השרון. ולידו פעלו אופיר אבירם, איש הי-טק ומחשבים ו"דפוס תל אביב".

ארז רוזנברג אמר ל"היום קום", שהרעיון לפתח את האפלקציה בא לאחר שבמהלך עבודתו עם לקוחות הדפוס, זיהה בעיה, כלשונו. לדבריו: "אנשים שולחים הודעות תוך כדי נהיגה, או שקוראים הודעות ס.מ.ס שהתקבלו, תוך כדי סיכון עצמם ואת המשתמשים בדרך. זה קרה גם לי באופן אישי, ואמרתי לעצמי שזה לא יכול להימשך כך ואין מצב שאמשיך שוב ושוב לסכן את חיי".

בראשו של רוזנברג, החלו לצוץ רעיונות רבים והשאלה מה ניתן לעשות כדי להימנע מסיכון חיים, לא הרפתה ממנו - עד שעלה במוחו הרעיון המריק לאפליקציה: "פניתי ללא מעט אנשים מעולם ההי-טק והעליתי בפניהם את רעיון האפליקציה, עד שנפגשתי עם אופיר אבירם, שהתלהב מהרעיון ויחד עמלנו חודשים, עד לסיום בנייתה של האפליקציה. כמובן, שבחודשים האחרונים נעשו שינויים ושדרוגים רבים, מה שהביא אותה לתפוס מקום של כבוד במשפחת האפליקציות, מצילות חיים".

 

"גם אני (כותב שורות אלה) משתמש באופן קבוע באפליקציה "okbye" ויכול להעיד שהיא שינתה אצלי המון וחוסכת זמן רב ויקר. לדוגמה: אם אני מתקשר והצד השני אינו עונה, נפתח על צג הנייד "פופאפ" עליו רשומות מספר הודעות שכל אחד יכול לרשום לעצמו. לחיצה על אחת מהן תישלח אותה לצד השני. חיים קלים".

 

נציין שבימים אלה משתמשים באפליקציה "okbye" מאות בעלי טלפון סלולארי וזאת עוד לפני שהיא פורסמה בציבור.

 

עוד נציין, כי ניתן להוריד את האפליקציה "okbye" בחינם, בחנות האפליקציות של "גוגל" תחת השם - "okbye".

  

פרופ' זליכה ב"ספורטן" הוד השרון

חברי מועדון העסקים של הוד השרון, הוזמנו ביחד עם מנויי ה"ספורטן" הוד השרון, להרצאתו המאלפת של - פרופ' ירון זליכה, מי שנחשב לאורים ותומים בתחום הכלכלה העולמית בכלל והישראלית בפרט.

פרופ' זליכה, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר וכיום, דיקאן הפקולטה למינהל עסקים בקריה האקדמית - אונו, פירט בפני באי הכנס שמילאו עד אפס מקום, את אולם ההרצאות ב"ספורטן" הוד השרון, כיצד הוא רואה את הצעדים שעל ממשלת ישראל לנקוט, על מנת לתמוך במימוש הפוטנציאל הלאומי וכן, איך צריך לפעול כדי להשיג את האיזון שבין המדיניות הכלכלית הקפיטליסטית, לבין חוסר השוויון הבולט בין התושבים.

 

 

מאת: הילה חן 

ירון זליכה

הוקפאה ההודעה על העלאת המחירים בחברות - HOT ו-YES 

ד"ר יפעת בן חי שגב - יו"ר המועצה לשידורי כבלים ולווין, החליטה להפעיל את סמכותה כפי שזו מוגדרת ברישיונות ההפעלה של החברותHOT ו-YES, והורתה להקפיא את העלאות המחיר עליהן הודיעו שתי החברות לפני כ- 10 ימים: "אני סבורה כי העלאת המחירים אינה מוצדקת בהתחשב במדדי הרווחיות של שתי החברות ובכך שטלוויזיה אינה מוגדרת מוצר מותרות אלא בבחינת מוצר בסיס, שצריך להיות שווה לכל נפש בישראל"

 

מאת: רבקה מאור

נובמבר 2015

 

ד"ר יפעת בן חי שגב - יו"ר המועצה לשידורי כבלים ולווין: "העובדה ששתי חברות המהוות בצורה כזו או אחרת מונופול, כל חברה בפני עצמה, ודואופול דה-פקטו יחדיו, מחייבת בדיקה מדוקדקת של סמיכות ההודעות על השוואת מחירים ביניהן. מעבר לכך, אני סבורה כי העלאת המחירים אינה מוצדקת בהתחשב במדדי הרווחיות של שתי החברות ובכך שטלוויזיה אינה מוגדרת מוצר מותרות אלא בבחינת מוצר בסיס, שצריך להיות שווה לכל נפש בישראל"

כזכור, החברה לשידורי טלוויזיה בלווין - YES הודיעה כי היא מעלה את מחיר שירות ה-VOD שהיא מציעה ל-29.90 ₪ בחודש ובכך, משווה את מחיר שירות ה-VOD שלה לזה של חברת HOT, שדורשת גם היא מחיר של 29.90 ₪ בחודש. בסמוך מאוד למועד הודעתה של YES, הודיעה גם החברה לשידורי טלוויזיה בכבלים - HOT כי היא מתכוונת להעלות, בין היתר, את מחירי הערוצים שהיא מציעה ללקוחות חבילת הבסיס בשיעור שבין 1% ל-14%, וכן מחירם של שירותים חד פעמיים, כגון שירות השליחות, שבכוונתה להעלות בכ-35% ממחיר של 29.60 ₪ למחיר של 39.90 ₪.

 

על פי הרישיון לשידורים של HOT ו-YES, רשאית יו"ר המועצה להורות לחברות להימנע משינויי מחירים אם היא מוצאת בין השאר כי יש בהם, לדעתה, כדי לגרום לפגיעה בתחרות ולאפליה בין מנויים, ולהביא את הנושא לדיון במועצה – וכך הורתה הבוקר ד"ר בן חי שגב.

 

במקביל, הודיעה היו"ר כי תפנה לממונה על ההגבלים העסקיים בדרישה לבדוק את הסמיכות של הודעות HOT ו-YES, על הכוונה להעלות מחירים. ד"ר יפעת בן חי שגב: "העובדה ששתי חברות המהוות בצורה כזו או אחרת מונופול, כל חברה בפני עצמה, ודואופול דה-פקטו יחדיו, מחייבת בדיקה מדוקדקת של סמיכות ההודעות על השוואת מחירים ביניהן. מעבר לכך, אני סבורה כי העלאת המחירים אינה מוצדקת בהתחשב במדדי הרווחיות של שתי החברות ובכך שטלוויזיה אינה מוגדרת מוצר מותרות אלא בבחינת מוצר בסיס, שצריך להיות שווה לכל נפש בישראל".

 

  כל הזכויות שמורות לאתר "היום קום" ר.מ

bottom of page