אל סלאם משג'רת אל זייתון
פתיחת עונת המסיק בחווה החקלאית בעיר טייבה
כבכל שנה, בשבועיים האחרונים של חודש אוקטובר קיימה החווה החקלאית בטייבה, פעילות מיוחדת עבור תלמידי בתי הספר יסודיים וגני ילדים במחוז מרכז. הפעילות כללה סיורים סביב עצי הזית במסיק הזיתים שבחווה החקלאית. מטרת הפעילות חשיפת הילדים לעונת המסיק ולעץ הזית וללמדם אודות תהליכי הפקת שמן זית בעבר ובהווה, תוך שילוב המשמעויות הערכיות והספרותיות שעץ הזית טומן בחובו
מאת: הילה חן
10/12/2014
לחווה החקלאית מגיעים באופן קבוע
כ-1400 תלמידים מבתי ספר בעיר
טייבה וסביבתה לשיעורים עיוניים
ומעשיים בהתאם לתכנית הלימודים
הבית ספרית. במסגרת השיעור
המעשי יורדים התלמידים לשטח
ועוסקים בפעילויות חקלאיות, ביניהן
שתילה, השקיה וקלטור. שיעורים אלו
מועברים על ידי שבעה אנשי מקצוע
המועסקים בחווה.
מסיק הזיתים בחווה החקלאית
(ללימודי החקלאות והסביבה)
בעיר טייבה, כולל עצי זית ובית בד
מיוחד להפקת שמן זית טהור. הפעילות בחווה החקלאית מתחלקת ל- 6 תחנות בהן רוכשים התלמידים ידע נרחב אודות המסיק. התלמידים לומדים על קטיף הזיתים, הפקת שמן זית באמצעות מכונות מיוחדות ותהליך כבישת הזיתים. במהלך הפעילות התלמידים מכינים אלבומי תמונות מקושטים בעלים של זית ולבסוף צופים באפיית פיתות.
הפעילות נחתמת בקבלת צנצנת ובה זיתים כבושים ועציץ עם פרח המוענק לתלמידים על ידי החווה.
מנהל החווה החקלאית מסארווה הילאל: "אני רואה בעשייה של החווה החקלאית חשיבות רבה, שכן היום בעידן המחשוב והדיגיטלי, החווה מאפשרת לתלמיד למידה משמעותית והתנסות מעשית ובלתי אמצעית עם עבודת האדמה. זוהי החווה היחידה בתחום המשולש הדרומי ואני גאה לנהל אותה".
אודות מסיק הזיתים
ראשית עונת המסיק בעונת הסתיו. בחודשים ספטמבר-דצמבר נערך קטיף הזיתים. בתקופה זו ניתן לייצר שמן זית מ"זיתי הביכורים" – שמן זית זה נקרא "ראשון המסיק". מקובל לחגוג את חגיגות "ראשון המסיק" שמסמלות את פתיחת העונה ומאפשרות לחוות את חווית הזית ושמן הזית. קיימות שיטות מסיק שונות, ובשנים האחרונות מוחלפות השיטות המסורתיות שדורשות כח אדם רב בציוד ממוכן.


משרד החינוך מפרסם תוכנית שנתית:
נגד גילויי הגזענות חברה הישראלית
משרד החינוך מפרסם את התכנית השנתית לסובלנות
ומניעת גזענות. המטרה: קידום שיח ערכי, המכיר
בשונה ומכבד את האחר, התמודדות עם סובלנות,
מניעת גזענות וחיים משותפים במערכת החינוך.
התכנית מותאמת לכל שכבות הגיל
מאת: אביהו רצאבי
10/12/2014
משרד החינוך פרסם בימים אלה, את התכנית החינוכית השנתית: "התמודדות עם סובלנות, מניעת גזענות וחיים משותפים במערכת החינוך". התכנית החדשה מהווה המשך למערכי השיעור, בנושא סובלנות וגזענות, אשר פתחו את שנת הלימודים הנוכחית, התשע"ה. התכנית החדשה מיועדת לכל המגזרים ולכל שכבות הגיל, תוך התאמה ליכולתם של התלמידים להתמודד עם הנושא ומשמעותו. במהלך הימים הקרובים תציין מערכת החינוך את שבוע: "האחר הוא אני", בסימן גילויי הגזענות בחברה הישראלית.
יצויין, כי בשנת הלימודים הקודמת השיק משרד החינוך את התכנית הרב-שנתית "האחר הוא אני", אשר יזם שר החינוך, הרב שי פירון. במסגרת התכנית, המשרד פועל להטמעת שיח ודיאלוג המבוססים על ערכים של אהבת האדם, קבלת האחר, סובלנות וערבות הדדית.
יוזכר, כי בעקבות אירועי "צוק איתן", נפתחו השבועיים הראשונים של שנת הלימודים בסימן של אירועי גזענות, אלימות והסתה במרחב הציבורי וברשתות החברתיות. נוסף על אלה, באחרונה גלשו אירועי האלימות וההסתה גם אל מגרשי הספורט. לנוכח זאת, החליט משרד החינוך על גיבושה של תכנית חינוכית שנתית ומקיפה, הכוללת מערכי לימוד רב תחומיים. התכנית מדגישה את היותה של מדינת ישראל חברת שוויונית המכבדת את האחר ללא הבדל דת, מין וגזע.
במסגרת התכנית יעסקו התלמידים בתופעות של גזענות והסתה בחברה הישראלית, במטרה להטמיע תרבות של שיח ערכי, המכיר בשונה ומכבד את האחר. התכנית תקנה לתלמידים כלים לצורך התמודדות נכונה עם התופעות האלו, להגביר את המודעות לתופעות גזעניות ופגיעה באחר באמצעות הקניית ידע והכרות עם התרבות, ההיסטוריה, האמונות והשפה של הקבוצות השונות.
לפתח כישורים וערכים של הומניזם, כבוד, אכפתיות, סובלנות וחשיבה ביקורתית ולטפח הכרה בערכים דמוקרטיים מהותיים, תוך התייחסות לשסעים השונים בחברה הישראלית וכן, להרחיב את המפגשים בין קבוצות שונות בחברה הישראלית.
גני הילדים ובתי הספר ישלבו את התכנים לאורך שנת הלימודים, ולקראת ציון ימים מיוחדים, בהם: יום הסובלנות הבינלאומי, יום המאבק הבינלאומי באנטישמיות וגזענות וכן, ביום זכויות האדם. כמו כן, ניתן יהיה לשלב את הנושא בתחומי הדעת השונים, בהם: שיעורי מחנך, היסטוריה, שפה, גאוגרפיה, אזרחות, ספרות ואומנות.
קישור לתכנית המלאה
http://cms.education.gov.il/educationcms/units/ui



יום מתגייסים תיכון הדרים / צילום: איקי - פוטו דינו
מאת: אביהו רצאבי
15/12/2014
על פי נתוני הגיוס שפרסם צה"ל
בנות הוד השרון במקום הראשון בארץ והבנים במקום השלישי בישראל ובראשון מבין ערי השרון
בוגרי תיכון הדרים, המדורגים בצמרת הארצית בגיוס לצה"ל ומשרתים כיום במגוון יחידות צה"ל, הגיעו ביום שישי שעבר לפגוש את תלמידי שכבת י"ב במסגרת אירוע בוקר המתגייסים המסורתי. ראש העיר חי אדיב, שנכח באירוע הרצה בפני התלמידים והשיב לשאלותיהם בנושא גיוס וצה"ל
לאחרונה נערך בתיכון "הדרים"
בהוד השרון האירוע המסורתי
"בוקר המתגייסים" שנערך מדי
שנה כחלק מהליך הכנת
התלמידים לקראת השירות
הצבאי, במסגרת הפרויקט
העירוני לעידוד המוטיבציה
וגיוס לצה"ל. בשעות הבוקר
התכנסה כל שכבת י"ב
באודיטוריום שם נפגשו עם
ראש העיר חי אדיב, אשר
ברך אותם ושוחח איתם על
החשיבות הגדולה שבשרות
בצה"ל.
מנהלת בית הספר, עירית קרס: "כחלק ממסורת עירונית ובית ספרית בוגרי 'הדרים' המגוייסים, מספרים לתלמידי י"ב על תפקידם הצבאי ביחידות השונות. מפגש זה מרגש כל פעם מחדש לראות את בוגרי בית הספר במדים כחיילים וקצינים, מלאי רצון להנחיל ולשתף. בוגרי י"ב רואים בהם 'אחים גדולים', מורי דרך עוד חוליה שתסייע להם בבחירת דרכם הצבאית לקראת שרות משמעותי".
בהמשך הועברה רשות הדיבור לבוגרים המשרתים כיום במגוון תפקידים אשר באו לספר לתלמידים על שירותם הצבאי. התלמידים שמעו מהבוגרים על האתגרים ועל דרכי ההתמודדות עם קשיים אלה. האמירה שחזרה על עצמה הייתה: "אל תוותרו לעצמכם, תאתגרו את עצמכם ותאמינו ביכולות שלכם".
מפגשי תלמידי העיר עם הבוגרים המשרתים כיום בצה"ל, מהווים חלק חשוב ומשמעותי בתוכנית העירונית לעידוד המוטיבציה והגיוס לצה"ל, הסביר במהלך המפגש ראש העיר חי אדיב, הוא הוסיף: "כפי שאני מקפיד להיפגש באופן קבוע עם בני הנוער בתיכונים, לספר להם את סיפורי כאיש צבא, מפקד ואח שכול, להשיב על שאלותיהם ולהסביר על החשיבות הרבה שבתרומתם למדינה ועל היכולת שלהם לחולל שינוי אמיתי. כך גם ישנה חשיבות במפגש עם בוגרי התיכונים המשרתים כיום ומספרים מפיהם על האתגרים והיכולות הטמונות בכל אחד מתלמידינו לנצח אותם, להוביל בערכים ולתרום תרומה משמעותית. בני הנוער האיכותיים ומדהימים שלנו הם מקור אדיר לגאווה, אישית, עירונית וכלל ארצית".
כזכור, לאחרונה פרסם אגף כוח האדם בצה"ל את נתוני הגיוס הארציים לשנת 2014. העיר הוד השרון דורגה, זו השנה הרביעית ברציפות בצמרת הארצית- בנות העיר במקום הראשון בישראל והבנים, במקום השלישי בישראל ובראשון בשרון עם91.2 אחוזי גיוס. מאחורי הנתונים המרשימים האלה, ניצבת כאמור התוכנית החינוכית הייחודית לעיר לעידוד המוטיבציה והתרומה למדינה אותה התווה ראש העיר, אל"מ במיל', חי אדיב.
במסגרת התוכנית מחוזקים בקרב התלמידים ערכי אהבת הארץ והנאמנות לה על ידי סיורים לידיעת הארץ, מלחמות ישראל וסיפורי גבורה, מפגשים עם חיילים בסדיר אשר משתפים אותם בחוויות הצבאיות היומיומיות, הכנסת שבוע גדנ"ע וחיזוק תנועות הנוער בעיר. במסגרת התוכנית נעשות פעולות רבות נוספות לעידוד הגיוס והכרת המערכת הצה"לית: שיחות הסבר והדרכה על הצפוי לקראת הזימונים, מרוץ ל.ש.י.ר. הייחודי של תיכון "הדרים", לזכרם של בוגרי התיכון יפתח שלפוברסקי, ומשה סבן שנהרגו באסון המסוקים, רונן חיון שנהרג בפעולה בלבנון וליאור שי שנהרג באסון המסוק ברומניה. המרוץ הינו נדבך בלימודי מורשת הקרב והכרת סיפורי גבורתם של חיילי צה"ל. תוכנית נוספת, "יחדיו בכושר", המופעלת בעיר בשיתוף רשות הספורט העירונית ומטרתה חיזוק הכושר הגופני הקרבי - והכושר הנפשי, לקראת הגיוס לצה"ל.
"גם אני יכול- לפעול מחוץ לקופסא"
מתי עצרתם לרגע ונזכרתם בחלומותיכם כילדים, ברגעים ובאנשים המשמעותיים שהשפיעו על בחירותיכם לאורך הדרך? בקליניקת הווטרינר קובי שחר בהוד השרון, מתקיים פרויקט ייחודי של תלמידי בית הספר היסודי ע"ש "רבין": "גם אני יכול לפעול מחוץ לקופסא"
מאת: הילה חן
9/12/2014
"חנוך לנער על פי דרכו גם כי יזקין
לא יסור ממנה" (משלי כ"ב, ו').
צוות בית הספר היסודי "רבין" בהוד
השרון, מאמין כי הילד הוא אדם
עצמאי וייחודי שיש לכבדו, יש
להאמין בו ולטפחו בהתאם לטבעו,
כישוריו ותכונותיו.
בתהליך שהחל בהנחיית עדי וינציה
מהמכון לחינוך דמוקרטי, מקיים
צוות המורים בבית הספר,
בהנהלת ענת הדר, תוכניות
מגוונות המאפשרות פיתוח כישורי הילדים ואישיותם הייחודית.
מורת השילוב איילת שאקי, החליטה "לצאת מהקופסא" אל
מרחבי העיר: "הרעיון ליוזמה עלה כחלק מתהליך שעבר צוות
בית הספר ובפורום מובילים פדגוגיים, מתוך התבוננות פנימה,
על הערכים עליהם חונכתי, לימודיי במכון אדלר, וניסיוני
כמורת שילוב. החלום שלי: התוויית דרך יצירתית ושונה
שמטרתה העצמת הילדים, חיזוק תחושות השייכות
והמסוגלות שלהם, מתוך הבנה שאלו עומדים בבסיס
הלמידה ומימוש הפוטנציאל האישי". יוזמתה של איילת,
"גם אני יכול!" מאפשרת חווית למידה המשולבת בהתנסות
בשולייאות (מנטורינג)- הילד יוצא לקהילה, לומד אצל מומחה
(מנטור) ומתנסה גם בעבודה בעצמו. "חווית הלמידה אצל
מנטור מהקהילה יכולה להיות מעצימה", טוענת איילת
ומוסיפה: "כל אחד מאיתנו, וילדים במיוחד, זקוקים ללמידה
חווייתית, המשולבת בהתנסות, ההופכת את הלמידה
לרלוונטית ומעשירה".
אוסנת סטוצ'ינר, מנהלת משאבי קהילה והתנדבות בעיר,
קישרה בין איילת לווטרינר דר' קובי שחר וכן לטל גור אריה,
מתנדבת תושבת העיר, כ"מנטורית החינוכית" של הילדים.
שניהם התנדבו בהתלהבות והשקיעו רבות בהנחיית הילדים.
קבוצות של ארבעה תלמידים מכלל בית הספר מכתות ו', הגיעו לחמישה מפגשים בקליניקת הווטרינר. במהלך המפגשים נחשפו הילדים לעבודתו של דר' קובי, התנסו בטיפול בחתולים שננטשו ובכלבים, השתמשו במיקרוסקופ, בצילומי רנטגן, למדו רבות על מחלות בעלי החיים ואף סייעו בעבודות שונות.
בבית הספר נערכו מפגשים נוספים בהם עיבדו הילדים את הידע והחוויות מהלמידה והעבודה בקליניקה. ילדי הקבוצה הראשונה, נטלי, אפק, מטר ואוהד, סיכמו את חווית הלמידה באמצעות מצגת משותפת אותה הציגו, כווטרינרים צעירים, בכיתותיהם, ענו על שאלות חבריהם והועצמו מאוד. ירון, איתמר, רותם ודניאל, נמצאים באמצע התהליך.
דר' קובי, נשאל על ידי התלמידים, מה הכי חשוב ומשמעותי עבורו במקצוע הוטרינריה?
תשובתו: "הכי חשוב לי להציל בעלי חיים, כאלה שיש להם בית אבל גם בעלי חיים נטושים. מדי פעם אני מוצא חיות נטושות שהונחו ליד דלת המרפאה שלי, בייחוד בתקופות המלטה, לא מעט בעלי חיים, בעיקר גורי חתולים. מאז שחזרתי מתקופה בת כמה שנים בה למדתי באיטליה את מקצוע הווטרינריה, פתחתי את המרפאה בהוד השרון, בה אני מתגורר כיום. המרפאה שלי פתוחה בעיר מזה 15 שנה. לי עצמי יש ארבעה ילדים שמבלים כאן כל הזמן. אני חושב שבהגעה של ילדים למרפאה יש מסר חינוכי של מודעות גדולה יותר לבעלי החיים".
המתנדבת טל גור-אריה מספרת: "כתלמידה לא היה שום דבר שעודד אותי או יצר עבורי מסגרת קבועה להתנדבות. לאחר שסיימתי לאחרונה לעבוד בחברת היי-טק, היה לי חשוב לתרום מעצמי לקהילה. כך הצטרפתי לחלוקת מזון לניצולי שואה. שם פגשתי את אסנת סטוצ'ינר, שהציעה לי להצטרף ליוזמה של איילת . אני מלווה את הילדים במהלך המפגשים שלהם אצל הוטרינר קובי, מנסחת איתם שאלות שמעניין אותם לחקור או לקבל עליהן תשובה אצל דר' קובי, משגיחה עליהם במרפאה, וגם מסייעת להם לבנות את התוצר הלימודי שלהם לקראת גמר המפגשים. אני בטוחה שהחוויה הזו תעצים אותם. גם אני, אגב, הרחבתי את הנתינה שלי מעבר ליוזמה של איילת, ששאלה אם אוכל להתנדב גם בכיתה התקשורתית בביה"ס "רבין" והגעתי לשם אחת לשבוע ".
פרוייקט נוסף החל בקונדיטוריית "וילהיים" במרכז הוד השרון. גם שם נרתמו מרים צויגנבאום, בעלת הקונדיטוריה והשף רועי כהן, אשר ארחו במטבחם ארבעה תלמידים למפגשים בהם לימד רועי, את הילדים וליווה אותם בהכנת קאפקייקס, עוגיות, קישוטים ועוד.
המורה איילת נשאלה, מה היה חשוב לה שייווצר אצל התלמידים שהצטרפו ליוזמה שלה?
איילת: "קיוויתי שהילדים יגלו התלהבות, סקרנות ללמידה ורצון לעבוד מתוך שמחה, (בנוסף ליכולת לעמוד בסוף התהליך כמומחה המציג בפני הכיתה את הנושא). אני מאמינה שכל אלו יפתחו את תחושת השייכות והמסוגלות ויעצימו את הילדים. אני מאוד מעריכה את תרומתם יוצאת הדופן של הווטרינר ד"ר קובי שחר, טל גור אריה, מרים ורועי מקונדיטוריית וילהיים. כן ירבו מתנדבים כמותם.
התלמיד אפק, נשאל, מה שונה בחוויית הלמידה הזו מחוויית למידה בכיתה?
אפק: "יותר כייף ללמוד, אתה לא
יושב בכתה ומקשיב. אתה
משתתף, נהנה ועוזר".
התלמידה מטר: "למדתי על בעלי
חיים בצורה מוחשית ותיאורטית.
בניתוח החלפתי את האחות
במרפאה והקשבתי ללב של הכלב
כל כמה דקות. אני מרגישה
ברת-מזל. נתנו לי אחריות גדולה,
סמכו עלי בניתוח והצלחתי לעזור
באמת. גיליתי שאני יותר אחראית
משחשבתי. בזכות הפרויקט אני
מתכוונת להיות וטרינרית".
מנהלת בית הספר "רבין ענת הדר: "אנו מאמינים בראיית מושג ההכלה בהקשר הרחב: יצירת סביבה ומרחבי למידה המאפשרים הכלה במובן של מתן הזדמנויות במסגרות חברתיות ולימודיות מגוונות ושונות בהן יוכל כל תלמיד ומורה למצוא מקום לביטוי והתפתחות אישית מנקודות החוזק שלו. הנחת העבודה היא שעל בית הספר לפעול ליצירת מרחבים ומסגרות חברתיות ולימודיות המאפשרים צמיחה, הובלה והשפעה.
"המטרה היא העצמת תחושת המסוגלות והאמונה העצמית של המורים והתלמידים ביכולת השפעתם בכל ההיבטים: לימודיים, חברתיים, התנהגותיים ורגשיים. מורים , תלמידים והורים זיהו את החלומות ו/או הצרכים שלהם כפי שהיו רוצים שיבואו לידי ביטוי במרחב הבית ספרי או מחוצה לו ומהם נגזרו יוזמות פדגוגיות אשר באות לידי ביטוי במסגרת ועדות תלמידים, מורים והורים. המורים קיבלו הזדמנות ליצירת מרחב המאפשר לפרוט את החלום לעשייה. במרחב זה המורים יזמו, תכננו, בנו והובילו מרחב צמיחה והשפעה אוטונומי. אנו שואפים שכל ילד יהפך לבוגר המאמין ביכולותיו להשפיע ולחולל שינוי חיובי בעצמו, בסביבתו ואצל האחר".





סמכו עלינו ונתנו לנו אחריות גדולה
השתתפנו באופן פעיל בניתוח
אסנת סטוצ'ינר
איילת שאקי
התלמידים עם דר' קובי שחר
מפקחות משרד החינוך סיירו ב"שביל המצוינות" שמפעילה מערכת החינוך בהוד השרון
קבוצת מפקחות מטעם משרד החינוך, שסיירו בשבוע שעבר במספר בתי ספר בעיר בהוד השרון, על מנת להתרשם מקרוב מפרויקט "שביל המצוינות" הפועל במערכת החינוך העירונית, נחשפו למגוון רחב מאוד של תוכניות חינוכיות לעידוד הישגים ומצוינות לכל הגילאים. את הסיור ליווה ראש העיר חי אדיב
מאת: אביהו רצאבי
12/1/2015
סיור מיוחד ב"שביל המצוינות" החינוכית בהוד
השרון, נערך ביום רביעי בשבוע שעבר לאורכו
של הרצף החינוכי העירוני- מגני הילדים ועד
התיכון. מפקחות משרד החינוך והאורחים,
שהשתתפו בסיור, נחשפו לשורה של פרויקטים
מגוונים בתחומי שילוב וקבלת השונה,
טכנולוגיה, מדעים, ביו-רפואה ועוד.
בגן "תדהר" התרשמו המבקרים מהפעילות הענפה שמוביל צוות הגן, לעידוד הסקרנות בקרב הילדים ופיתוח תחום המדעים באמצעות שאלות חקר.
בחטיבת הביניים "עתידים", פגשו המקרים בתלמידי התוכנית המובילה "מצוינות 2000" וצפו בניסויים מדעיים שבוצעו על ידי התלמידים, שמעודדים חקר של תופעות פיסיקאליות, מעודדים סקרנות ומובילים לבניית תוצר הנשען על ידע זה, כמו למשל: שיגור טיל מים. ניסוי נוסף שהדגימו התלמידים, עסק בתחום הזיהוי הפלילי וטביעות האצבעות.
בתיכון "רמון" הציגו התלמידים את תוכנית הלימודים המובילה בפיזיקה ואת תוכנית הביו- רפואה, במסגרתה הם משמשים כשגרירי מסר בנושאי שמירה על הבריאות. התלמידים מדדו לחברי המשלחת לחץ דם והסבירו את החשיבות של השמירה על גופנו. עוד הציגו התלמידים את ההיבט הערכי המשולב בתוכנית הלימוד שבא לידי ביטוי בהתנדבויות השונות: יישום הידע התיאורטי הנלמד בביו-רפואה עם התנדבות במד"א לצד התנדבות בתנועות נוער ובעמותות שונות.
בבית הספר היסודי החדש, נחשפו המבקרים לפרויקט לימודי הטכנולוגיה והיי-טק בבית הספר. בית הספר פועל בשיטת הלמידה המבוססת על פרויקטים. תלמידי שכבת ג' בבית הספר, שהשתלבו השנה במסגרת הלימודית הזאת, הציגו את תוצריהם שבתחום הרובוטיקה. בין השאר הוצג פח אוטומטי האוסף אליו את האשפה. בעת הצגת התוצרים הסבירו התלמידים על הליך הלמידה והדגישו כי הוא מפתח יכולות לצד יצירתיות. תלמידי כיתות ד' סיפרו על האפליקציה שהם מפתחים בכדי לסרוק מבנים מיוחדים בעיר, האפליקציה צפויה לתת מידע על מבנים עירוניים אלה ונבנית כחלק ממסגרת לימודיהם בתוכנית "הוד השרון-עירי".
מפקחות משרד החינוך שיבחו בתום הסיור שיבחו מפקחות משרד החינוך, את העשייה החינוכית הענפה: "הוד השרון בולטת בחינוך למצוינות, טכנולוגיה וערכים, תוך יישום בפועל של תוכניות לימודיות המשלבות בין תחומי הידע השונים, היינו עדים לטיפוח ופיתוח החשיבה היצירתית והקניית כלים מתקדמים לתלמידים, ליצירת מודלים טכנולוגיים מרשימים".
יפה עזרא, מנהלת מחלקת החינוך בעיריית הוד השרון: " הסיור היה מרתק ומרשים. אנו פועלים בדרך של חינוך למצוינות אקדמית אך לא פחות מכך למצוינות ערכית, הבאה לידי ביטוי במגוון רחב של התנדבויות ונתינה לקהילה ולכן, 'שביל המצוינות' כולל מצוינות עיונית לצד מצוינות ערכית"

"שביל המצוינות בבתי הספר בהוד השרון
תלמידי חטיבת הביניים "ראשונים" בהוד השרון יזמו הפגנה להחזרת הטיולים
מאת: דרור בן חיים
15/1/2015
ביום רביעי 14/1/2015 שבתו כל תלמידי
העל יסודי בארץ, ולא הגיעו ללימודים,
כדי למחות על העיצומים של ארגון
המורים והפעלת הלחץ על המורים,
שלא יוציאו את תלמידים מכותלי בתי
הספר לטיולים, סיורים ומופעים.
תלמידי חטיבת ה"ראשונים" מהוד השרון השתתפו גם הם בשביתה ואפילו
יזמו קיומה של הפגנה. הם יצאו לרחובות, להפגין ולהשמיע את קולם. לטענתם, הלימודים מחוץ לכותלי בתי הספר הינם חלק חיוני, לא פחות חשוב מהלימודים בכיתות. הנהגת התלמידים הארצית לא רצתה להגיע למצב קיצוני שכזה בו התלמידים שובתים, אך החרפת המאבק של ארגון המורים ומניעת היציאה מתחום בתי הספר, הובילו את התלמידים לקיים מחאה ארצית.
הנהגת התלמידים של חטיבת ה"ראשונים", קיבלה את ההודעה על השביתה הארצית והחליטה לצאת ולהפגין על מנת לעורר את דעת קהל, להחזיר את הטיולים והפעילות מחוץ לבית הספר.
תלמידי ה"ראשונים" יצאו בשעות הבוקר משער בית הספר לכיוון לשכתו של ראש העיר חי אדיב. בעת שהפגינו והשמיעו את קולם מתחת ללשכת ראש העיר, יצא חי אדיב אליהם ושמע את טענותיהם. ראש העיר הביע תמיכה בתלמידים ואף הבטיח לדבר עם סגנו של שר החינוך ולנסות להאיץ דברים.

ראש העיר חי אדיב מצטרף להפגנת התלמידים
העתיד כבר כאן - ילקוטים ומחברות OUT טאבלט IN
"חווית לימודים מהנה" כך הגדירו השבוע תלמידי כיתות ה' מבתי הספר ה"מגן", "לפיד", "רבין" וממלכתי א', את תוכנית הלימודים באמצעות טאבלטים שהחלה השנה בעיר. התלמידים מגיעים לבית הספר ללא ילקוטים ומחברות, רק עם הטאבלט, שמכיל בתוכו את הספרים המחברות וכל חומר הלימודים הנדרש. במהלך סיור מיוחד שהתקיים השבוע בבתי הספר המשתתפים בפרויקט, שמעו ראש העיר חי אדיב, נציגי אגף החינוך ונציגי ההורים, מהתלמידים, על חווית הלימודים החדשה באמצעות הטאבלט
מאת: אביהו רצאבי
19/1/2015
"אנחנו מגיעים ללימודים ללא ספרים ויושבים יחד להכין משימות שנותנים לנו בשיעור", סיפר אחד התלמידים מבית הספר ה"מגן" בהוד השרון. "זה כיף לקבל משימה ולחפש מידע באינטרנט כדי לענות עליה. אנחנו יכולים לסמן דברים חשובים, לשתף את כולם ולעבוד יחד על משימות".
העידן המודרני, עידן של טכנולוגיות חדשות, מערכות מידע, למידה רב תחומית ודרישה כלל עולמית לכישורי מנהיגות, הובלה, יזמות וערכים חברתיים הוביל את מערכת החינוך העירונית בהוד השרון לפיתוח מגוון תוכניות לימוד חדשניות ומתקדמות שמבטיחות לצעירי העיר כרטיס כניסה איכותי ומוביל לחיים האזרחיים.
מוסיק אבן חן, לשעבר יו"ר וועד ההורים בבית הספר ה"מגן" היה זה שנפגש עם ראש העיר, חי אדיב והצוות החינוכי המקצועי בעירייה והציג בפניהם, את הלמידה המשמעותית באמצעים טכנולוגיים מקדמים. אגף החינוך בעידודו של ראש העיר ובשיתוף הנהגת ההורים החליטו לאמץ את היוזמה וכך, החלה תוכנית הלימוד באמצעות טאבלטים, המהווה תוכנית פורצת דרך. במסגרת התוכנית תלמידי שכבות כיתות ה' בארבעה בתי ספר נבחרים בעיר: ה"מגן", "לפיד", "רבין" וממלכתי א', מגיעים ללימודים ללא ספרים ומחברות, כאשר הם מצוידים במכשירי טאבלט ועליהם ספרי לימוד מקוונים. התלמידים יושבים בקבוצות ומכינים את מגוון המשימות אותן מעבירות המורות באמצעות רשת הלמידה השיתופית.
ביום שני השבוע, סייר הצוות המקצועי של עיריית הוד השרון ביחד עם ראש העיר חי אדיב ונציגי ההורים, בין כיתות הלימוד, שוחחו עם התלמידים, שמעו על חוויותיהם והכירו מקרוב את הליך הלמידה החדשני והמהנה אותו מנחים הצוותים החינוכיים שעברו הדרכות מקיפות ללימוד באמצעות המכשיר.
במהלך הסיור, שוחח ראש העיר עם התלמידים שתיארו כיצד בנוי שיעור לימוד באמצעות הטבלטים: "מדיניות החינוך העירונית דוגלת במתן מיטב הכלים לתלמידי עירנו כחלק מכרטיס הכניסה האיכותי לחיים האזרחיים. הלמידה המודרנית כיום נעשית בכל רחבי העולם באמצעות מכשירי קצה מתקדמים דוגמת הטאבלטים וזוהי חוויה של ממש לראות את התלמידים, לומדים יחדיו, נהנים ומפתחים יכולות וכישורים מובילים".
פרס השרים היוקרתי לבטיחות בדרכים יוענק לתיכון "מוסינזון"
כ- 100 בתי ספר התמודדו במהלך שנת תשע"ה לקבלת הפרס היוקרתי המוענק על עשייה בית ספרית ענפה לחינוך לבטיחות בדרכים. תיכון מוסינזון, הוא אחד מ- 12 בתי ספר בלבד ברחבי המדינה כולה שיקבלו את הפרס היוקרתי/ לאורך השנה פועל צוות התיכון, מורים הורים ותלמידים בליווי מחלקת תחבורה ובטיחות בדרכים בעיריית הוד השרון, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים וגורמים נוספים לקידום נושא הבטיחות בדרכים כאורח חיים

מאת: אביהו רצאבי
29/4/2015
צילום: אסף פרידמן
כ- 100 בתי ספר התמודדו במהלך שנת תשע"ה לקבלת הפרס היוקרתי המוענק על עשייה בית ספרית ענפה לחינוך לבטיחות בדרכים. תיכון מוסינזון, הוא אחד מ- 12 בתי ספר בלבד ברחבי המדינה כולה שיקבלו את הפרס היוקרתי.
לאורך השנה פועל צוות התיכון, מורים הורים ותלמידים בליווי מחלקת תחבורה ובטיחות בדרכים בעיריית הוד השרון, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים וגורמים נוספים לקידום נושא הבטיחות בדרכים כאורח חיים.
כחלק מהחזון החינוכי של התיכון וכפר הנוער, חווים התלמידים תהליכים חינוכיים המכוונים לקיום אורח חיים וכך בנושא הבטיחות בדרכים שאיננו פרויקט נקודתי אלא נושא המוטמע בשורה ארוכה של פעילויות ותוכניות חינוכיות לאורך השנה כולה
לדברי ראש העיר, חי אדיב: " תיכוני הוד השרון ממשיכים להוביל בהישגים, ערכים ועשייה קהילתית. נושא הבטיחות בדרכים, הנהיגה הנכונה וההימנעות מנהיגה תחת השפעת אלכוהול ושימוש בטלפונים בזמן נהיגה הינם נושאים ראשונים במעלה בחשיבותם. אני מודה לצוות תיכון מוסינזון, הורים, תלמידים וצוותים חינוכיים על שלקחו נושא חשוב זה כנושא הדגל הנלמד בכל תחומי החינוך בבית הספר ועל הפעילויות הקהילתיות הרבות אותם הם יוזמים ומקיימים לאורך השנה למען קהילת העיר כולה. הענקת פרס השרים הינה מקור לגאווה עירונית וארצית. יישר כוח".
כך למשל, השנה, יזמו תלמידי בית הספר והצוותים החינוכיים את מירוץ הלפיד במהלך חג החנוכה. במרוץ השתתפו כ- 150 תלמידים במסלול ריצה של 5 ק"מ ועוד כ- 50 תלמידים במסלול הליכה של 3 ק"מ, את התלמידים הובילו מנכ"ל כפר הנוער, ישראל חילו, מנהלת בית הספר נורית כהן וסגן מנהלת בית הספר רמי אגוזי אליהם הצטרפו עוד כ- 20 מורים וחברי צוות ויחדיו כולם הקדישו את המירוץ להגברת מודעות התלמידים ותושבי העיר הוד השרון לסכנות שבשימוש בסמארטפון בזמן נהיגה. מסול המירוץ עבר דרך בניין העירייה שם מסרו התלמידים לראש העיר, חי אדיב את אמנת השמירה על נהיגה בטוחה עליה חתמו והמשתתפים לבשו חולצות עליהן הסלוגן "במוסינזון אם מסמסים, לא נוהגים".
לקראת סיום השנה האזרחית ובחג החנוכה התקיימו בבית הספר פעילויות "אם שותים לא נוהגים" תוך הדגמה של השפעת הנהיגה בשכרות, התנסות במשקפי אלכוהול, חלוקת חומרי הסברה ועוד.
דוגמא נוספת לעשייה הבית ספרית הינה המאמץ בו לוקחים חלק יחדיו הורים, מורים ותלמידים להגברת המודעות לכללי רכיבה נכונה באופניים חשמליים
במסגרת פעילות "ישראל עוצרת" של עמותת אור ירוק והמנהל לחינוך התיישבותי- מטה זה"ב, התקיימה שעת חינוך בכל כיתות בית הספר בנושא תאונות דרכים ומחירן היקר
לאורך השנה מועברות בכיתות הלימוד מגוון פעילויות המשלבות את נושא הבטיחות בדרכים בכלל מקצועות הלימוד: בתוכנית מאר"ג נלמדת החובה האזרחית לשמירה על חוקי התנועה ועידוד תרבות נהיגה נאותה, בשיעורי אזרחות נלמדים ערכי האיפוק והסבלנות והתלמידים מעודדים לכתוב מטלת ביצוע בנושא זהירות בדרכים, בשיעורי הפיזיקה נלמד הנושא בתחומי המכניקה, החיכוך ועוד.
במקביל לכל אלו, נחשפים לאורך השנה התלמידים לשיעורי חינוך תעבורתי.
לפני מספר שבועות, ביקרה וועדת פרס השרים בבית הספר כחלק מהליך בחינת הפעילויות השונות לקראת ההחלטה על הזוכים בפרס. צוותי ההנהלה והחינוך, לצד תלמידי בית הספר הציגו בפני חברי ההנהלה את העשייה הענפה והמקיפה, העבירו סקירה אודות הפעילויות השונות והאירועים שקיימו וכן הציגו את מגוון העבודות שהכינו בנושא. חברי הוועדה התרשמו רבות מן העשייה הבית ספרית והשפעתה על קהילת הוד השרון כולה והחליטו כאמור על הענקת הפרס.
המלצות מומחי מרכז שניידר לקראת ל"ג בעומר
ל"ג בעומר, היום השלושים ושלושה לספירת העומר שסופרים מפסח לשבועות, הוא יום חג לילדים המדליקים מדורות. פעילות זו טומנת בחובה גם סכנות לילדים החוגגים. מומחי מרכז "שניידר" לרפואת ילדים מקבוצת הכללית מייעצים כיצד נוכל לעבור את ל"ג בעומר בשלום ובזהירות.

מאת: אביהו רצאבי
29/4/2015
פרופ' יחזקאל ויסמן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר, ממליץ בראש ובראשונה כי לצד הילדים החוגגים סביב המדורה, יהיו נוכחים גם הורים, בכדי להשגיח על האש והסכנות ממנה. כמו כן:
בעת איסוף הקרשים, חשוב שלא לאסוף קרשים שבהם מתכות ומסמרים, העלולים לגרום לפציעות וכן כדאי מאד להימנע מחיפוש קרשים בשדות פתוחים מחשש להכשת נחש. במקרה של הכשת נחש, חשוב לפנות את הילד הנפגע, מהר ככל האפשר, לבית החולים הקרוב.
את המדורה כדאי להקים בשטח נקי מקוצים ומעשבים, ובמרחק ממבנים, וכן להימנע מהעמדת הקרשים לגובה בכדי שלא יפלו ויגרמו להתלקחות.
מומלץ לנעול נעליים גבוהות להגנה על הגוף מפני עקיצות זוחלים ושרצים הנמשכים אל חום המדורה.
יש להרחיק חומרים דליקים מהמדורה ולהחזיק בקרבתה דליי מים למקרה של התפשטות השריפה. יש להימנע מלהשליך לתוך המדורה חפצים שונים, פחיות ובקבוקים בשל סכנה שאלו יתפוצצו.
במקרה של כוויה, יש להניח את אזור הכוויה מתחת למים קרים למספר דקות, כך נקטין את עומק הכוויה ונקל על הכאבים. אין לנסות להוריד בגד באזור הכוויה, ויש לכסות איזור הכוויה בבד נקי, ולא בצמר גפן. יש להחיש את הילד לבית החולים במקרים של כוויה המשתרעת על איזור נרחב, מערבת את הפנים, הגפיים או אברי המין ובכוויה שמקורה במכת חשמל.
עם סיום הפעילות סביב המדורה, יש לוודא את כיבויה המוחלט על ידי שפיכת חול או מים.
הוד השרון, מובילה בישראל בתוכנית החינוכית "תעודת בגרות חברתית"





בטכס חלוקת תעודת בגרות חברתית (מחזור שני) לתלמידי הוד השרון, שנערך במרכז האקדמי "שערי משפט", התכנסו עשרות מבוגרי התיכונים של הוד השרון, שהשתתפו בפרויקט והשלימו את מסלול התוכנית החינוכית החשובה
מאת: אביהו רצאבי
צילומים: פוטו דינו
10/6/15
במהלך השנה, משתתפים עשרות תלמידים בעיר בתוכנית משרד החינוך: "תעודת בגרות חברתית". במסגרת פעילותם, הם מתנדבים בשורה ארוכה של ארגונים עמותות וכן, במסגרות העירוניות. את התוכנית מיום הקמתה, מובילה אסנת סטוצ'ינר - מנהלת מחלקת משאבי קהילה והתנדבות.
בטקס חגיגי שנערך במרכז האקדמי שערי משפט, העניקה עיריית הוד השרון את תעודת הבגרות החברתית לבוגרי התיכונים של העיר, מסיימי המחזור השני של התוכנית.
מערך ההתנדבות העירוני, החל לפעול לראשונה לפני כשבע שנים. בהתאם להנחיית ראש העיר - חי אדיב, יזמה עיריית הוד השרון את הקמתה של התוכנית החינוכית: "מערך לדרך", שמטרתה, לקבע את ציר ההתנדבות כציר מרכזי במערכת החינוך העירונית ולהוביל לשילובם של כלל תלמידי העיר מגיל הגן ועד לגיל התיכון בפעילויות התנדבותיות מגוונות על בסיס קבוע וזאת, כחלק מהיותה של הוד השרון עיר קהילה ירוקה. התוכנית נולדה ביוזמה משותפת של אגף החינוך בעירייה ומינהל חברה ונוער במשרד החינוך ומרוכזת, על ידי אוסנת סטוצ'ינר - מנהלת מחלקת משאבי קהילה והתנדבות בעיריית הוד השרון. במסגרת התוכנית פועלות עשרות תוכניות ופרויקטים בקרב בני הנוער בעיר למען הזולת ולמען השונה והאחר. לאור הצלחתה של תוכנית זו ומעורבותם הגבוהה של צעירי הוד השרון בעשייה ההתנדבותית והקהילתית, נבחרה העיר הוד השרון על ידי משרד החינוך, מבין עשרות רשויות, לקחת חלק בתוכנית הארצית - "תעודת בגרות חברתית", שהחלה לפעול בעיר הוד השרון בתחילת שנת הלימודים התשע"ב ונערכת מאז, בהצלחה בלתי רגילה.
חי אדיב -ראש העיר הוד השרון: "אני שמח שבני הנוער שלנו מובילים תוכנית ארצית העוסקת בערכים ותרומה לקהילה. הוד השרון התברכה בנוער מוכשר, פעיל ומעורב מאוד בחיי הקהילה המהווים עבורנו מקור לגאווה גדולה. בני הנוער מהווים את חוד החנית של דור העתיד שלנו, מנהיגי העתיד ברמה העירונית והארצית כאחד. האכפתיות, המעורבות והעשייה, של כל אחת ואחד מצעירי עירנו, מבטיחים שכאן בהוד השרון - נמשיך ליהנות מקהילה מעורבת ומשגשגת".
רפי דהאן - ראש מינהל חברה ונוער במחוז מרכז של משרד החינוך: "מערכת החינוך בהוד השרון יוצאת מהכלל ומהווה מודל ומקור לגאווה, לפני 11 שנים ראש העיר אמר לי שמבחינתו השמיים הם הגבול בכל הקשור לצעירי העיר. מאז, העירייה ניצבת מאחוריהם תומכת ומעודדת בכל תחומי החיים את הצלחתם. היום אני יכול לומר שהעיר מרושתת היטב, אני מביט על בני הנוער המצטיינים שנמצאים כאן ורואה את הוד השרון כמודל מדהים של מערכת חינוך מובילה. הגעתי בשם משרד החינוך להצדיע למערכת החינוך של הוד השרון ולבני הנוער, שהשלימו פרק ההתנדבותי משמעותי. פרק זה תרם לכם רבות והוא בהחלט, מעצב ומכונן".
כ- 70 אחוזים מתלמידי העיר עוסקים בפעילות התנדבותית
התוכנית החינוכית העירונית, מופעלת מגני הילדים ועד לסיום חטיבות הביניים. התוכנית הארצית לעומתה, מופעלת בקרב תלמידי התיכונים העיר. שתי המסגרות, זכו בשנים האחרונות להצלחה רבה בקרב תלמידי העיר. למעלה מ- 70 אחוזים מבני הנוער בעיר משתתפים לאורך כל השנה, במגוון פעילויות התנדבותיות במסגרות השונות.
התוכנית מופעלת בשלושת התיכונים בעיר הוד השרון: "רמון", "הדרים" ו"מוסינזון". תעודת הבגרות החברתית, ניתנת לבני הנוער על סמך הישגים של עשייה מתמדת, למידה ועיבוד ההתנסות ומהווה תעודה נפרדת מתעודת הבגרות הרגילה, הניתנת להישגים בתחומי הדעת. התעודה מהווה גם מסר למוסדות השכלה על תיכוניים ואקדמיים לתת משקל לתעודה זו בתהליכי המיון שלהם.

הוד השרון עיר הקהילה הירוקה חוגגת ט"ו בשבט



את חג האילנות, תחגוג הוד השרון בנטיעות משותפות להורים ותלמידים, ברחבי העיר ובמגוון פעילויות. נציין, שהנטיעות המשותפות לתושבים, תלמידי בתי הספר וילדי הגנים, הפכו בשנים האחרונות למסורת עירונית של עשייה קהילתית. במהלך החג יישתלו ברחבי העיר כ- 600 עצי נוי, צל, פרי, רחוב וגן וכן, 1100 עצים צעירים ישתלו תלמידי בתי הספר במסגרת פעילות החווה החקלאית ובנוסף, כ- 500 צמחי תבלין
מאת: רבקה מאור
ינואר 2016
במוסדות החינוך יתקיימו מגוון נרחב של אירועים בשיתוף החווה החקלאית העירונית בסימן נתינה תחת הכותרת: "שותלים ונהנים בבית הספר שלי". במהלך השבוע יעסקו התלמידים בשתילה ונטיעה בתוך בתי הספר בהנחיית צוות החווה ובשיתוף הנהלות בית הספר: בממלכתי א' יתקיים סדר ט"ו בשבט ושכבת ד' תטפל בגינות בשיתוף מורי החווה, בבי"ס לפיד ילמדו תכנים הקשורים לחג, כיתות א' ו- ו' ישתלו שתילים, כיתות ב' ו-ה' יכינו אדניות, כיתות ג' יתארחו בחווה החקלאית, כיתות ד' יכינו קירות ירוקים ויריד ט"ו בשבט יתקיים ב-29.1.
בבי"ס רעות שכבות א' ו- ה' יעסקו בשתילה ויצירה ויופלו מגוון תחנות לשכבות ב', ג', ד'.
בבי"ס שילה תתקיים סדנת שתילה בשיתוף החווה, בנווה נאמן התלמידים וההורים יכינו אדניות צבעוניות, יטעו עץ ופרחים ויכינו שתיל על פתיל, ביגאל אלון יתקיים קונצרט תזמורת ביה"ס, הפנינג, עמדות יצירה ופעילות בשיתוף החווה החקלאית.
בבי"ס תל"י יערך סדר ט"ו בשבט, שכבות א'-ד' ישתלו פרחים, שכבות ג'-ד' יעסקו בניכוש עשבים וניקיון, שכבות ה'-ו' בשיתוף חט"ב תל"י יעסקו במשחק בנושא עצי א"י ושכבת ז' יקיימו סדר ט"ו בשבט בשיתוף ההורים.
בבי"ס יצחק רבין שכבת א' תעסוק בפעילות וסדר ט"ו בשבט עם השכבה הבוגרת, שכבת ב' תפעל במשחקי חושים וחידון. שכבת ג' תיצור עץ אחריות, שכבת ד' תעסוק ביצירת עץ ופעילות עם החווה החקלאית, שכבת ה' בחברותא תקיים סדר ט"ו בשבט, שכבת ו' תארח את ילדי א' לסדר ט"ו בשבט ויתקיים טקס ושוק ט"ו בשבט, בבי"ס מנחם בגין יתקיים שבוע העוסק בהתפעלות מהטבע והסביבה וביום ו' 29.1 תחנות פעילות והפנינג קהילתי: דוכני יצירה, מזון, צמחים ושירה בציבור, בבי"ס המגן תתקיים פעילות בנושא 'עכשיו הכדור בידיים שלנו'- איכות הסביבה, קיימות ומחזור, טקס ט"ו בשבט, פעילות בשיתוף ההורים ודוכני מכירה.
בביה"ס הירוק ע"ש אריאל שרון יערך הפנינג ט"ו בשבט קהילתי, תחנות, סדנאות יצירה ושירה בציבור, בחט"ב הראשונים יתקיים לאורך השבוע פרויקט בליווי המורות למדעים, הרצאה בנושא עצי פרי, נטיעות ופעילות משותפת עם ביה"ס צורים.
בחטיבת השחר יתקיימו שיעורי חינוך וסדר ט"ו בשבט, בחט"ב עתידים שכבת ז' תפעיל מסעדת ט"ו בשבט, שכבת ח' תקיים סדר חג ושכבת ט' תעסוק בצמחי תבלין מרפא.
בתיכון הדרים יוקם בוסתן הדרים: הקמת הגן, בניית ספסלי עץ, מכירת פירות הארץ ע"י מועצת התלמידים וכן הפנינג לציון יום ההולדת לכנסת, בתיכון רמון יתקיימו נטיעת עץ המשאלות, יום הולדת לכנסת ושולחן חג מסורתי, בתיכון מוסינזון תיערך פעילות במתחם חקלאות עירונית: נטיעות, שימוש בחומרים ממוחזרים והכנת מאכלים וכיתת המצוינות נחשון תארח לפעילות חג את גן אתרוג, בביה"ס הדמוקרטי כיתות א'-ב' יקיימו טקס, כיתת הגן תקים גינה ושאר הכיתות יערכו סדר חג ובתיכון נעמת השרון יקיימו פעילות עיצוב הסביבה בבית הספר, צביעת גלגלים, עציצים ועוד.
גני הילדים של העיר יתארחו במהלך כל השבוע בחווה החקלאית ויקיימו פעילויות חווייתיות במרכזים הקהילתיים יתקיימו פעילויות לכל המשפחה: ביום ב' 25.1 0בשעה 17:00 במרכז הקהילתי גיורא, יתקיימו נטיעות וסדר ט"ו בשבט וביום ג' 26.1 בשעה 17:00 במרכז הקהילתי שרת, יתקיים סדר ט"ו בשבט. הכניסה חופשית. לתושבי העיר הוותיקים: תתקיים ביום ב' 25.16 בשעה 9:15 הרצאה מאת רחל ויולינגר בנושא החג, מנהגים וברכות, כיבוד, שירה בציבור עם שולי. האירוע יערך מועדון "נטעים"- בשיתוף עמותת קלי"ק. הכניסה חופשית וביום ג' 3.2 בשעה 17:00 תערך מסיבה לחברי קפה אירופה בשיתוף נוער מתנדב, תלמידי שכבת ח' מכיתת מופת בחטיבת הביניים השחר.